Värmepumpar

Hem » Värmepumpar

Månsson Rör & Värmepumpar utför kompletta installationer av värmepumpar till ett fast pris. Vi säljer och levererar nyckelfärdiga värmepumpsanläggningar i såväl sommarstugor som stora i fastigheter. Hör av dig till oss om ditt projekt så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen!

Begär fri offert

Vi erbjuder ett stort utbud av värmepumpar från välkända och pålitliga märken. Våra tjänster erbjuds till såväl privatpersoner och företag, som kommuner och landsting och vi hjälper er oavsett om ni har en sommarstuga, eller behöver värme till en stor fastighet. Vi tar totalansvar för hela processen, från besiktning, planering och val av värmesystem, till transport och installation. Dessutom tillhandahåller vi service till ert värmesystem så att det alltid fungerar optimalt. Välkomna till Månsson Rör & Värmepumpar AB.

Från planering till montering

Vi har lång erfarenhet av värmeinstallation och hjälper er att planera vilken typ av värmepump som hade passat er bäst. Om ni är intresserade bokar vi tid med er och gör ett kostnadsfritt hembesök för att göra en översyn av fastighetens förutsättningar. På så vis kan vi ta fram den mest optimala lösningen för er. Därefter sköter vi allt från leverans och eventuell borrning, till installation.

Om ni behöver värmesystem till en stor fastighet, eller nybygge kan vi även ombesörja totalentreprenad för hela projektet.

Fördelar med värmepump

Det blir allt vanligare att svenska hushåll skaffar värmepump, vilket inte är så konstigt eftersom det är ett kostnadseffektivt och enkelt sätt att värma upp villan, eller huset. Fördelarna är många och nedan har vi listat några utav de främsta anledningarna till att skaffa värmepump.

Värmepumpen är:

  • Miljövänlig
  • Ett avsevärt mycket billigare värmealternativ
  • Framtidsinvestering
  • Smidig att installera
  • Inte större än ett kylskåp

Kontakta oss om du vill veta mer om fördelarna med värmepump i din fastighet.

Helhetslösningar

På Månsson Rör & Värmepumpar har vi bred kompetens inom värme- och sanitetsmontering och innehar stora resurser till våra projekt. Därför kan vi erbjuda helhetslösningar till våra kunder vid omfattande renovering eller nybyggnationer. Vi anlitas främst till stora byggnadsprojekt runt om i landet, men är även tillgängliga för mindre uppdrag till privatbostäder och företagsfastigheter.

Om du vill veta mer om vår entreprenad kan du läsa här.

Optimera ditt värmesystem

Varje hus och fastighet har unika förutsättningar som vi tar hänsyn till när vi hjälper er att välja vilket värmesystem som passar bäst. Faktorer som husets storlek och om det står på berggrund, eller ligger vid ett vattendrag spelar stor roll i valet. Vi erbjuder flera olika lösningar med värmepumpar från välkända leverantörer. Nedan beskriver vi ett urval av värmepumpar vi installerar.

Bergvärme

För bergvärmepump krävs att tomten står på en solid berggrund. Pumpen utvinner lagrad energi ur ett djupt borrhål i berget och transporterar den till en värmeväxlare i huset. Fördelarna med bergvärme är att när installation och optimering är klar har systemet lång livslängd och en mycket låg driftkostnad som kommer att tjäna igen monteringskostnaderna på sikt.

Sjövärme

Om fastigheten ligger nära stora vattendrag eller vid kusten kan sjövärmepump vara ett bra alternativ till energikälla eftersom vatten har ett relativt stabilt värmeintag och är förutsägbart. Den fungerar med ungefär samma princip som bergvärmepumpen och har samma fördelar, men skiljer sig i att man slipper borra utan istället gräver ett förläggningsdike till vattendraget.

Luft/vattenvärmepump

Skulle det inte finnas varken berggrund eller vattendrag att tillgå är luft/vattenvärmepumpen ett alternativ till villor. Med en fläkt vid ytterväggen dras luft utifrån till en kompressor som samlar värmeenergin från luften och transporterar den vidare via vattenledningar som kan värma ett helt hus.

Månsson Rör & Värmepumpar – vi kan värmesystem!

 

Kontakta oss för fri offert!

Begär offert!